Ce plante ar trebui să crească lângă straturile de ceapă!

Plantarea însoțitoare este practica de a cultiva diferite plante împreună pentru beneficii reciproce. În timp ce cultivarea cepei este o sarcină relativ simplă, o activitate mai complicată este aceea de a planta ceea ce ar trebui să crești lângă ceapă.

Adăugarea unor plante însoțitoare potrivite pentru ceapă vă poate ajuta grădina să producă culturi abundente, aromate și fără dăunători.

Ceapa poate ajuta la respingerea temutei muște a morcovului. Înconjurând recolta de morcovi cu ceapă, puteți împiedica dăunătorul din grădină să vă distrugă recolta de morcovi. 

Ceapa va ajuta la împiedicarea rozătoarelor să sape după morcovii tăi, încurcându-le mirosul și scoțându-i de pe urma legumelor cu miros dulce pe care o urmăresc. Ambele plante se bucură de aceleași condiții și au un sezon de creștere similar, ceea ce le face aproape deloc o plantă însoțitoare atunci când sunt combinate cu beneficiile de respingere a dăunătorilor.

Plantele din familia verzei sunt plante excelente pentru ceapă, deoarece sunt foarte susceptibile la daunele insectelor și sunt o gustare preferată pentru rozătoare. Plantarea cepei lângă varză, conopidă, broccoli, muștar, gulii și varză de Bruxelles este o modalitate neprețuită de a împiedica acele mici rozătoare să vă mănânce recolta înainte de a avea șansa de a le recolta.

Ceapa și salata verde se potrivesc perfect într-o salată dar și într-o grădină. Salata verde tinde să fie mâncată atât de insecte, cât și de rozătoare, iar ceapa face o treabă remarcabilă de a acționa ca un factor de descurajare de a lăsa acest lucru să se întâmple. 

Alături de proprietățile sale antibacteriene și antifungice, mușețelul îmbunătățește aroma cepei atunci când este plantat în apropiere.

Ceapa ar trebui neapărat planată și lângă roșii pentru că mirosul înțepător al cepei este un excelent repelent care vă protejează plantele de roșii. 

Galerie foto


Vizualizări: 31,908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: