Când se plantează bulbii de lalele și zambile în grădină

Primăvara este momentul când se plantează bulbii de lalele sau zambile, pentru a te putea bucura la timpul potrivit de florile lor.  Pentru a înflorii la timpul lor trebuie să știi când este momentul să plantezi bulbii.

Dacă vrei să te bucuri de o grădină cu flori primăvara trebuie să știi când se plantează bulbii de lalele sau zambile.

Lalelele și zambilele sunt emblematice pentru lunile aprilie sau mai, când înfloresc și oferă culori elegante curților și grădinilor. Inclusiv hibrizii care se dezvoltă în toate culorile asigură un spectacol ca la carte în gospodăriile românilor. 

Aceste plante au nevoie de soare din plin pentru a se dezvolta frumos primăvara. Solul trebuie să fie neutru până la ușor acid, îmbogățit cu compost sau cu deșeuri de la animale. Este necesar, de asemenea, să fie bine drenat, deoarece condițiile umede vor conduce la putrezirea bulbilor.

Lalelele cresc cel mai bine în climate cu ierni umede, răcoroase spre reci și veri calde și cât de cât uscate. Pentru că încolțesc și înfloresc devreme în sezonul de primăvară, plantele se pot dezvolta foarte bine sub copaci și arbuști, precum și în spațiul liber din grădină.

Bulbii de lalele se plantează doar după ce riscul de îngheț a trecut. Plantele se pun în pământ după cel târziu luna martie a fiecărui an, în mod normal. Bulbii se așază la o distanță de 4-8 centimetri unul față de altul, la o adâncime de circa 3 ori mai mare decât dimensiunea bulbilor.

În ceea ce privește zambilele, dacă vrei să te bucuri de un miros frumos puternic, plantează bulbii în grupuri mari imediat după ultimul îngheț, după cel puțin luna martie. 

Majoritatea soiurilor de zambile prezintă bulbi destul de mari. Pentru înflorirea acestor plante primăvara, este necesar să le plantezi la o adâncime de 4-8 centimetri. Oferă-le puțin spațiu de dezvoltare, plasându-le la distanțe de aproximativ 10-15 centimetri.

Vizualizări: 5,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: