Ce planuri de investiţii are primarul de la Bărbăteşti

Autorităţile locale de la Bărbăteşti şi-au propus ca până la sfârşitul anului să finalizeze investiţiile aflate în derulare şi să demareze altele noi. Primarul Adrian Mangu vrea să înceapă lucrările la reţeaua de canalizare, care în momentul de faţă se află la faza de obţinere a autorizaţiei de construcţie. De asemenea, intenţionează să amenajeze o bază sportivă la şcoala din Bărbăteşti, aceasta fiind o datorie morală faţă de tinerii din comună care au aptitudini sportive. Printre aceştia se află şi Mădălin Gheban, care în această perioadă reprezintă România la Jocurile Olimpice din China.

Drumurile comunale din Bărbăteşti se află în reabilitare. Într-un stadiu avansat se află lucrările de modernizare ale drumului comunal Valea Morii şi cele ale drumului de pe Valea Socului. „Pentru reabilitarea drumului comunal Valea Morii am alocat din bugetul local suma de 200 mii de lei. La ora actuală lucrările se află la nivelul turnării covorului asfaltic. În ceea priveşte drumul de pe Valea Socului s-a pus stratul de piatră spartă pe toată distanţa de 2,8 km, iar pe o distanţă de 1,2 km s-a turnat asfaltul şi s-au făcut rigolele. Valoarea acestei investiţii se ridică la suma de 1,7 milioane de lei, fonduri guvernamentale. Sperăm să finalizăm ambele lucrări până la sfârşitul anului”, a declarat Adrian Mangu, primarul comunei Bărbăteşti.

În momentul de faţă, principala investiţie pentru localnicii din trei sate este realizarea reţelei de canalizare. „Vrem să începem cât mai repede lucrările de canalizare. Reţeaua vizează trei sate: Musculeşti, Petreşti şi Bărbăteşti. Suntem la faza autorizaţiei de construcţie. Este o investiţie ce va fi realizată cu fonduri guvernamentale. Valoarea acesteia este de aproximativ un milion de euro. Până în prezent, am semnat doar un contract de finanţare pentru suma de 30.000 de lei. Aşteptăm să ni se mai aloce din bani pentru a da drumul la lucrări”, a mai precizat primarul Mangu.

Baza sportivă, datorie morală pentru tinerii din comună

Primarul Adrian Mangu intenţionează să amenajeze o bază sportivă la şcoala din Bărbăteşti. În momentul de faţă, tinerii din comună folosesc bazele sportive din Săuleşti, Andreeşti şi Târgu Cărbuneşti. „Încerc să găsesc sponsorizare pentru realizarea acestei baze sportive. Este o datorie morală a mea faţă de tinerii din comună întrucât o parte din voturile obţinute de mine au venit din partea lor. În plus, îmi place mai bine să-i ştiu pe baza sportivă decât prin cârciumi”, a declarat Adrian Mangu.

Edilul local consideră că realizarea unei baze sportive este necesară, mai ales că în comună sunt tineri care au făcut performanţă. „Am în comună un tânăr atlet care a făcut performanţă. Este vorba despre Mădălin Gheban, sportivul care în această perioadă reprezintă România la Jocurile Olimpice din China”, a menţionat primarul Mangu.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: