Ce probleme pot avea găinile care nu fac ouă!

Foarte mulți gospodari se confruntă cu problema lipsei ouălor de la găinile lor și se întreabă unde greșesc. Problemele pot fi multiple în astfel de cazuri dar, de cele mai multe ori este vorba de alimentația găinilor.

Alimentația este cu siguranță prima problemă la care trebuie să vă gândiți dacă nu aveți producție de ouă. Este dovedit faptul că deficitul de proteină brută are ca rezultat scăderea procentului de ouat sau diminuarea mărimii ouălor.  

Și deficitul de apă administrată găinilor are ca efect apariția necrozei ovarelor și a nefrozei, și, implicit scade intensitatea ouatului sau duce la reducerea greutății ouălor. 

Culoarea gălbenușului este o altă problemă, care pate fi corectată prin alimentație. Porumbul, făina de lucernă și glutenul de porumb se folosesc vara pentru a corecta culoarea gălbenușului pe timp de vară, iar iarna se pot folosi morcovii furajeri și nutrețuri verzi. 

Coaja moale a oului este rezultatul lipsei de calciu și a sărurilor minerale. Trebuie completat deficitul de calciu, iar în furaje se recomandă administrarea de vitamina C.

Galerie foto


Vizualizări: 4,949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: