Îngrășământ natural pentru creșterea rapidă a ardeilor

Ardeii se lasă greu convinşi să rodească dacă solul în care au fost plantaţi este acid. Există însă o serie de remedii naturiste pentru a scăpa de această problemă şi ardeii vor rodi imediat după tratarea solului.

Uneori ardeii din grădină se dezvoltă greu iar atunci trebuie să testați pH-ul solului. Ardeii nu cresc în solurile acide, deoarece nu pot asimila substanțele nutritive din ele. Dacă v-ați ciocnit de această problemă, puteți să folosiți o soluție simplă, care va modifica pH-ul solului și va fertiliza tufele de ardei.

Aveți nevoie de:

-un pahar de cretă (sau ½ borcan cu volumul de 500 ml);

-300-500 ml de infuzie de găinaț de păsări sau 1 litru de infuzie de iarbă;

-10 litri de apă stătută.

Mod de lucru: Amestecați toate ingredientele şi turnați câte un litru din soluția obținută la baza fiecărei tufe. Trebuie să irigați neapărat solul înainte de fertilizare. Peste câteva zile nu veți recunoaște tufele: toate vor fi verzi, frumoase și vor crește activ. Creta conține mult calciu, care reprezintă o soluție excelentă pentru prevenirea putregaiului.

Când tufele vor începe să rodească, fertilizați-le cu un îngrășământ natural, bogat în potasiu. Acesta stimulează fertilizarea abundentă. Dacă nu folosiţi îngrășământ din comerț, puteți să-l înlocuiți cu cenușă de lemn: 2 pahare de 250 ml la 10 litri de apă.

După ce se combină cu apa, se lasă la macerat pentru 24 ore, după care se aplică pe solul umed.

Vizualizări: 2,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: