Ce salarii primesc cardiologii de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu

Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu se confruntă cu o problemă majoră, care pare a fi departe de a se rezolva. În secția de Cardiologie nu s-a putut întocmi un grafic cu gărzile pentru această lună, după ce mai mulți medicii s-au pensionat sau au demisionat, iar puținii care au rămas au refuzat să mai facă gărzi. Motivul? Veniturile salariale mici în raport cu volumul mare de muncă.

Doi medici cardiologi pleacă la pensie, alți doi tineri specialiști au demisionat, un alt medic va intra în concediu prenatal, altul în medical, iar majoritatea din cei care au rămas în secție refuză să mai facă gărzi. Așa se face că numai doi medici din cei șapte care au mai rămas in secție mai asigură gărzile, lucru care este aproape imposibil pentru a fi asigurată continuitate la Cardiologie.

Conducerea spitalului a încercat să convingă specialiștii să revină asupra decizie însă fără nici un rezultat, pentru că nemulțumirea medicilor legată de salarizare este în raport cu volum de muncă mult prea mare pentru a mai putea face față.

Și pe bună dreptate, dacă analizăm veniturile medicilor din Secția de Cardiologie pe luna aprilie. Cel mai mult un medic de aici a câștigat 10.131 lei, urmat de un coleg cu 10.117 lei. Urmează patru medici specialiști și primari care au reușit să obțină în jur de 7.500 de lei, iar alții 5 medici au înregistrat venituri între 1.800 și 3.000 de lei, în timp ce 3 medici rezidenți au obținut între 375 de lei și 1.356 de lei.

Dacă ar fi să comparăm salariile cu ale asistentelor medicale din această secție, care ajung și la 5.000 de lei, supărarea și nemulțumirea medicilor este fondată, asta să nu amintim că la această unitate medicală sunt asistente care câștigă lunar și 9.000 de lei.  Chiar și spălătoresele au salarii de 2.900 de lei, cam cât au primit în aprilie majoritatea medicilor cardiologi.

La grila de salarizare se ține cont de specializare, vechime, dar și de gradul de ocupare a secțiilor, iar Cardiologia se numără printre cele mai solicitante.

În contextul în care conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu nu va găsi medici cardiologi în spitalele din Gorj sau la Craiova, cu aprobarea Ministerului Sănătății se va face gardă comună cu altă secție, soluție care nu prea este în sprijinul bolnavilor cardiaci gravi care ajung la această unitate medicală.  

Vizualizări: 1,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: