Școală din Gorj transformată în depozit de gunoaie

O unitate de învățământ din comuna Bumbesti-Pițic s-a transformat într-un adevărat depozit de gunoaie. Este vorba de școala din satul Poienari care a fost închisă cu mulți ani în urmă din cauza lipsei elevilor.

Imaginile surprinse de un consilier local sunt greu de imaginat. Pereți decojiți și plin de igrasie, mobilier rupt, cărți aruncate pe jos printre gunoaie și ale resturi depozitate la întâmplare, creează o imagine dezolantă.

Unul din corpurile unității de învățământ a fost transformat în centru de relaxare pentru persoanele vârstnice, iar în imediata apropiere a clădirii nou amenajate este depozitul de deșeuri.

"Este un loc cu miros, cu o mizerie de nedescris. Tavane inundate,rafturile cu cărți sparte și rupte, bănci distruse,fostul laborator de chimie praf, substanțe chimice la liber acces..Am ales să nu mai sesizăm organele statului abilitate,că o facem degeaba. Nu mă simt confortabil în a vă aduce la cunoștință toată mizeria din comună", a precizat consilierul local Emilian Crețoiu.

Explicația primarului din Bumbesti-Pițic a fost filmată de alesul local. "Aici este vina fostului primar, domnul Michi Nioață care a fost primar 12 ani de zile și nu a făcut nimic. El a cazat aici muncitorii care au lucrat la sistemul de alimentare cu apă", a declarat Irina Cojocaru.

Mai mult decât atât, conducerea primăriei consideră că locația a fost vandalizată intenționat deși până la prezentarea imaginilor autoritățile locale nu au semnalat aceste aspecte. "Consiliului Local al comunei Bumbești Pițic a confundat locația Centrului de zi pentru copii și persoane vârstnice din satul Poienari, cu o locație aflată demult în vizorul autorității noastre locale pentru introducerea pe lista unor viitoare proiecte de modernizare, vandalizată, din păcate, intenționat, în scopul folosirii ca material propagandistic în confruntările politice ale unor persoane profund ostile binelui public".

Galerie foto



Vizualizări: 2,726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: