Ce se întâmplă cu acordul de mediu al Carierei Roșia

Cariera Roșia din județul Gorj își reînnoiește acordul de mediu. Asigurările vin din partea managerului Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan. Toate unitățile miniere de carieră ale companiei energetice au avut acordurile de mediu contestate în instanță la Tribunalul București de către Bankwatch, o organizație de mediu. Doar Cariera Roșia și-a pierdut acest acord de mediu în instanță anul trecut.

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a vorbit despre situația în care se află Cariera Roșia din Gorj, una dintre cele mai mari cariere miniere din sud-estul Europei. Acordul de mediu a fost respins anul trecut, însă Burlan spune că, în luna august 2020, acest acord de mediu va fi reînnoit.

”Avem un singur proces pierdut la Curtea de Apel București. La toate celelalte acțiuni societatea a câștigat procesele cu Bankwatch-ul. Din păcate, a existat un complet care a interpretat altfel cauza și a dat câștig de cauză ONG-ului. În privința Carierei Roșia suntem în evaluare și într-un program de a reînnoi acordul de mediu. În luna august, acordul va fi reînnoit. Cariera funcționează în perimetrele care au fost deschise”, a spus șeful CEO, Daniel Burlan, la Târgu Jiu Tv.

Cariera minieră are aproximativ 1.100 de angajați, aici cărbunele fiind exploatat din 1973.

Vizualizări: 1,871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: