Firmele din parcul industrial, din nou fără energie electrică

Firmele din Parcul Industrial de la Bumbești Jiu au rămas fără energie electrică pentru a treia oară în acest an, din cauza unei defecțiuni. Doar câteva firme mici își mai desfășoară aici activitatea, care au în total în jur de o sută de angajați.

În noaptea de 11 iunie au fost precipitaţii abundente şi apa a intrat în staţia de conexiuni. Nivelul s-a ridicat până la branşamentele de acolo şi au bubuit cablurile de înaltă tensiune.

Uzina Mecanică Sadu deține stația, dar nu se grăbește cu reparațiile. Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Bumbeşti Jiu, a explicat pentru Adevărul că că s-a găsit o soluţie pentru ca avaria să fie remediată pe cheltuiala Consiliului Judeţean Gorj, dar conducerea Uzinei Mecanice Sadu nu şi-a dat încă acordul: „Compartimentul juridic al Consiliului Judeţean a găsit soluţia a prelua temporar staţia şi un spaţiu de producţie ocupat de un agent economic, care plăteşte chirie Uzinei Mecanice Sadu, pentru a plăti avaria. Am depus această hârtie la Uzina Mecanică Sadu, dar nu avem niciun răspuns până acum. Nu am putut să reparăm în weekend“.

Instalațiile electrice care deservesc Parcul Industrial sunt vechi, iar uzina are electrician la dispoziție doar pe schimbul I. (A.A.)

Vizualizări: 1,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: