Încă o lovitură pentru minerit. Motru își face centrală pe gaze!

Primarul din Motru, Gigel Jianu, are în plan construirea unei noi centrale termice în localitate, care să meargă pe orice tip de combustibil, în principal pe gaze naturale. Motru este singura localitate din Gorj pe termoficare, principalul combustibil folosit acum de Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă fiind lignitul de la carierele din zonă.

Investiția va fi de aproximativ 40 de milioane de euro la Motru, spune primarul Gigel Jianu. Finanțarea vine de la Guvern, dar și la Uniunea Europeană.

”În perioada următoare ne-am propus și avem deja un master plan, urmând să facem solicitări de fonduri pentru construirea unei noi centrale pentru perioada de iarnă. O centrală care să aibă posibilitatea de a consuma orice tip de combustibil. În principiu, gazul rămâne principala sursa de combustibil. Din master plan, valoarea acestei investiții ar fi de aproximativ 40 de milioane de euro. Finanțarea vine de la Guvern și de la Uniunea Europeană”, a spus edilul din Motru, Gigel Jianu, la Tele 3.

Viitorul mineritului din zona Motru se anunță a fi unul sumbru. Mii de oameni depind acum de locurile de muncă de la carierele Lupoaia și Roșiuța. Cărbunele din zona Motru merge în principal la termocentralele din Dolj, primele care vor trece pe gaze. 

Iată că în câțiva ani și UATAA Motru ar putea renunța la cărbune, din cauza costului mare al certificatelor de carbon. 

Vizualizări: 4,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: