Ce solicitare are Morega de la CE Oltenia

Primarul din Motru, Cosmin Morega, se arată îngrijorat de concedierile care se anunță în minerit. Cariera Lupoaia este programată pentru închidere la 1 ianuarie 2023.

Morega cere Complexului Energetic Oltenia să nu pună pe lista de concedieri oamenii din zona Motru, ci pe cei care vin să lucreze aici din Dolj sau Mehedinți.

“Nu este normal ca acești muncitori din zona Motru să fie disponibilizați, câtă vreme activitatea se desfășoară pe raza localității. Poluarea și tot disconfortul sunt aici, măcar să avem în vedere un mic sprijin pentru păstrarea în companie a oamenilor din Motru”, a spus primarul Cosmin Morega.

Prima carieră care se va închide va fi Cariera Peșteana, la 1 ianuarie 2022. Urmează carierele Lupoaia și Husnicioara la 1 ianuarie 2023, Cariera Jilț Sud la 1 ianuarie 2024, ultima fiind Cariera Tismana la începutul anului 1 ianuarie 2025.

Compania va rămâne în 2030 cu doar 2.613 salariați, față de circa 12 mii acum. Circa șase mii vor îndeplini condițiile de pensionare în următorii doi ani și jumătate, pe noua lege care a redus vârsta de pensionare la 52 de ani. Pe ordonanța care prevede plăți compensatorii pot pleca patru mii de salariați în următorii ani.

Vizualizări: 2,959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: