Salvarea mineritului, cerută la Bruxelles: Vor să-l închidă fără a mai pune ceva în loc

Salvarea mineritului este susținută peste hotare de reprezentanți ai Cartel Alfa. Prin Caravana Europeană a Dreptății, mai multe delegații sindicale au plecat la Bruxelles la începutul lunii iulie, tocmai pentru ca mineritul să nu dispară, dar și pentru implementarea salariului minim european.

Liderul Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu, spune că există grupuri de interese din țara noastră, dar și din Europa, care au început ofensiva împotriva Complexului Energetic Oltenia. Munteanu mai afirmă faptul că a avut discuții cu sindicatele de la Bruxelles, iar vestea bună este că vor avea parte de sprijin.

”Am purtat discuții cu federațiile din Bruxelles. Am purtat discuții legate de schimbările climatice. Erau multe lucruri pe care nici ei nu le știau. Le-am explicat că nu mai suntem așa de poluatori așa cum eram în 1990. De asemenea, am mai discutat legat de problema noastră a Complexului Energetic Oltenia, a dialogului social, dar și despre salariul minim european. Ni s-a spus că parlamentarii noștri sunt împotriva acestui lucru. Nu mi-a picat deloc bine”, a spus Alin Munteanu, la Radio Infinit.

”Se vrea închiderea mineritului fără să se mai pună ceva în loc”, mai spune președintele Cartel Alfa Gorj. ”Pentru mine rămâne important Complexul Energetic Oltenia pentru că acolo vreau să îmi cresc copilul și să îmi trăiesc viața. Sunt grupuri de interese din România și din Europa. Ei vor să închidă fără să pună ceva în loc. Nu gândesc că putem ajunge să luăm lumină de la lampă”, a mai declarat Munteanu.

Tot acesta se arată nemulțumit de cei aflați prin conducerea companiei energetice, spunând că întreaga vină o are ministrul Energiei. ”La CE Oltenia lucrurile merg din ce în ce mai rău. Suntem și noi vinovați că la conducerea complexului ajung primari sau nutriționiști. De vină este domnul ministru al Energiei. Nu poți pune oameni care  nu prea au habar. Doar domnul Burlan mai cunoaște cu adevărat problemele CEO. A lucrat și domnul Jianu în minerit, dar mi se pare o pălărie mult prea mare. Trebuie să aducem profesioniști”, spune liderul Cartel Alfa Gorj.

Vizualizări: 2,972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: