Amendă de 10 mii de lei pentru un supermarket din Gorj

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au efectuat în ultima perioadă o serie de verificări la mai multe unități de alimentație publică de pe raza județului. În urma controalelor făcute, salariații instituției au aplicat și o serie de amenzi în cuantum de peste 29.000 de lei.

Cele mai mari sancțiuni au fost primite de un supermarket, dar și de către un magazin alimenar. Inspectorii DSV Gorj au descoperit mai multe nereguli, fiind vorba despre condițiile în care erau ținute produsele alimentare.

”Am aplicat o amendă de 10.000 lei la un supermarket, pentru neasigurarea condițiilor optime de depozitare a legumelor și fructelor proaspete, etichetare incompletă și legume depreciate la raft. De asemenea, aceeași sancțiune am acordat-o unui magazin alimentar, pentru sectorizarea necorespunzătoare a produselor alimentare față de cele nealimentare, iar lada frigorifică de congelare era neigienizată la data controlului”, transmite DSV Gorj.

Alte 7 magazine de fructe și legume au primit amenzi în valoare de 1.200 de lei fiecare. Angajații instituției de control spun că erau încălcate normele de igienă a spațiului și pentru deficiențe de depozitare a legumelor și fructelor proaspete.

O amendă a mai fost acordată unei persoane fizice, fiind vorba despre 1.200 de lei.

Controalele au avut loc pe raza localităților:  Arcani, Bălănești, Bălești, Bâlteni, Bumbești-Jiu, Crasna, Dragotești, Drăguțești, Mătăsari, Motru, Novaci, Peștișani, Plopșoru, Prigoria, Roșia de Amaradia, Runcu, Schela, Scoarța, Stănești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Tismana, Turceni, Turcinești, Țicleni și Vladimir.  

Vizualizări: 3,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: