Ce spune Ciobotărică despre creşterile salariale din CE Oltenia

Sindicatele din minerit şi energie nu au primit nici luni veştile pe care le aşteptau cu privire la creşterile salariale ale minerilor şi energeticienilor. Directorul financiar Laurențiu Ciobotărică a declarat că a prezentat câteva date financiare și limitele în care se pot încadra solicitărilor liderilor. Contactat telefonic pentru un punct de vedere, liderul Federației Naționale Mine Energie (FNME) nu a răspuns la telefon. Pe surse, informațiile venite spre presă spun că liderii au cerut cheltuieli pe noi categorii de buget, fiind nemulţumiţi de faptul că din cele prezentate nu e loc de creșteri salariale în bugetul pe 2017. Următoarea ședință de negociere va fi miercuri.

Sindicaliştii au cerut ca administrația să le prezinte impactul unor creșteri salariale între 5 și 15%. De la ședința de luni a lipsit președintele Directoratului, Sorinel Boza, plecat în Polonia, iar prezentarea făcută de directorul financiar Laurențiu Ciobotărică nu a fost pe placul liderilor sindicali. Drept urmare, ei au cerut noi detalii din buget.

Contactat telefonic, Ciobotărică nu a dorit să spună ce cifre le-a prezentat sindicatelor, dar sugerează că deocamdată nu se pot face creșteri ale veniturilor. „Din scurta prezentare cred că au înțeles unde ne putem încadra, în ce limite putem discuta, să nu se exagereze. Discuția a fost puțin legată de aspecte de buget, majoritatea ședinței a fost pe contractul colectiv de muncă. Dacă e să ne referim strict la creșterea salarială, eu le-am desenat pe tablă cam care e situația. Nu știu cât au înțeles, dar eu cred că am fost destul de explicit. Am discutat pe cifre“, a declarat Ciobotărică. El a adăugat că vor mai fi dezbateri pe acest subiect, dar în prezența Directoratului. Laurențiu Ciobotărică a mai declarat că inclusiv solicitările diferite ale sindicatelor pun probleme în a concepe un plan de cheltuieli cu personalul.

Într-adevăr, sindicaliștii de la cele patru federații au susținut că vor creșteri salariale, însă când a fost să prezinte câteva solicitări concrete, au fost diferenţe. Per total, ei cer cota de cărbune, voucher de vacanță, primă de sfârşit de an de 1.000 de lei, tichete de masă de 15 lei/zi, adaos lunar de 350 de lei.

Vizualizări: 7,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: