Sindicaliştii din CEO, cu jalba-n proţap la Cârciumaru

Sindicaliştii din Complexul Energetic Oltenua cer pesediştilor să rezolve problemele minerilor şi energeticienilor. Adrian Marciuc şi Gabriel Căldăruşe s-au întâlnit, vineri, cu Florin Cârciumaru, în speranţa că senatorul de Gorj va face lobby la Bucureşti pentru punerea în aplicare a modificărilor la Legea Energiei. De asemenea, au cerut liderului PSD Gorj să-i sprijine în rezolvarea problemelor cu exproprierile.

 Adrian Marciuc, liderul Federaţiei Univers, crede că pesediştii le pot rezolva o parte din probleme. „Am avut o discuţie cu domnul senator, referitoare la modul în care ne pot ajuta PSD şi ALDE pentru rezolvarea problemelor din zonele Jilţ şi Rovinari. Dumnealor sunt la guvernare, ministerul este la ALDE. La prima întâlnire cu ministrul ne-a promis că, în două luni, ne va ajuta cu Legea 255 pentru Jilţ Sud şi Roşia. Sperăm ca acest lucru să se înfăptuiască, iar, în anul 2018, zona Jilţ să nu mai aibă probleme de expropriere şi că va da circa 6-7 milioane de tone pe an, după această aprobare a utilităţii publice”, a declarat Marciuc.

Sindicaliştii l-au anunţat pe Florin Cârciumaru că nu vor fi de acord cu tăierile din fondul de salarii. „L-am informat pe domnul senator şi referitor la contractul de muncă, pentru că oamenii aşteaptă mărire de salarii. L-am rugat să aibă discuţii la minister, referitor la fondul de salarii. Ştiţi bine, ni s-a prezentat un fond cu tăieri din fondul actual, să se piardă cărbunele sau să nu pună nimic la tichete, cu ceea ce nu vom fi de acord niciodată”, a precizat Marciuc.

 Sindicaliştii CEO merg la discuţii cu ministrul Energiei

Gabriel Căldăruşe, preşedintele SMEO, cere să se facă lobby în Parlament pentru punerea în aplicare a modificărilor la Legea Energiei. Căldăruşe crede că pesediştii gorjeni trebuie să-şi asume guvernarea. „Am solicitat să fie puse în aplicare acele modificări la Legea Energiei, modificări ce vor aduce un plus de bani în cadrul Complexului Energetic Oltenia, un plus de bani care să se regăsească în veniturile salariaţilor. Până la urmă trebuie să-şi asume şi dumnealor guvernarea”, a declarat Gabriel Căldăruşe.

Sindicalistul speră ca Florin Cârciumaru să-i susţină în faţa guvernanţilor. „Am solicitat ca inclusiv Complexul Energetic Oltenia, care cu adevărat face servicii de sistem, să beneficieze de o cotă de minim 400, noi ne-am dori, chiar 800 de MW, la 800 MW ar însemna un plus de circa 150 de milioane de lei, bani care ar intra în interiorul CE Oltenia, bani care ar ajuta ca tot ce înseamnă venituri şi drepturi ale salariaţilor să fie rezolvate. N-am smuls promisiuni, ne-am spus că şi dumnealor sunt atenţi la lucrurile acestea şi, bineînţeles, vor prezenta punctele acestea de vedere şi le vor susţine la nivel de arc guvernamental”, spune Căldăruşe.

Sindicaliştii CEO se vor întâlni luni cu administraţia, după care spre sfârşitul săptămânii vor merge la Bucureşti. „Luni ne vom întâlni din nou cu administraţia, vom avea întâlniri şi la minister, în zilele următoare. Dorim să obţinem ceea ce e bine pentru salariaţi, creşterea veniturilor salariale din cadrul Complexului Energetic Oltenia, iar pentru acest lucru vom face tot ceea ce este nevoie pentru a rezolva acest deziderat al oamenilor. Până la grevă sper să găsim soluţii să vină bani în interiorul Complexului Energetic Oltenia”, a precizat Căldăruşe.

Vizualizări: 2,464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: