Ce spune Ruşeţ despre implicarea liderilor în afaceri cu cărbune

Acuzațiile grave la adresa liderilor sindicali din CE Oltenia au ajuns în spațiul public. Este vorba de o posibilă implicare a unor lideri sindicali într-o rețea care se ocupă cu traficul de cărbune.

Cel care a adus în discuție acest subiect a fost liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldărușe, care nu a dat însă și vreun nume de sindicalist implicat în astfel de activități. Este vorba de efectuarea de tranzacții în scopul obținerii unor venituri din vânzarea cotei de cărbune de care beneficiază salariații companiei, care este achiziționată la un preț mult mai mic decât cel de livrare către terți.

Ion Rușeț, consilierul directorului general al CE Oltenia, spune că este împotriva unor astfel de fapte. ”Este un lucru incorect. Dacă liderii de sindicat se ocupă de vânzarea de cărbune, nu este corect. Nu este în regulă nici ca relaţie morală între administraţie și sindicate, nici ca relaţie cu salariații”, a spus Ion Rușeț.

Manu Tomescu, lider de sindicat în zona Rovinari, a spus că i-au ajuns şi lui pe la ureche astfel de informaţii, dar a fost revoltat pe faptul că i-a fost asociat numele cu astfel de afaceri cu care nu are nicio legătură.

Vizualizări: 1,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: