Gorjeni păcăliţi să schimbe furnizorul de energie. “Un escroc”

Atenţie cui deschideţi uşa şi ce semnaţi. Un individ în jur de 30 de ani bate la ușa apartamentelor din Târgu Jiu și le spune oamenilor că trebuie să îi informeze că se schimbă modul de citire al contoarelor. În realitate, îi pune să semneze că sunt de acord să schimbe furnizorul de energie și de gaze naturale, aspect pe care oamenii îl află mult mai târziu.

Un bărbat din Târgu Jiu a sesizat Pandurul cu privire la cele întâmplate. Vasile M. locuieşte în zona Gării și într-o dimineață i-a bătut cineva la ușă. “Era pe la ora 10, mă grăbeam să ajung la serviciu. Un individ la 30 de ani, așa, mi-a zis că trebuie să îmi aducă la cunoștință că de acum încolo contorul va fi citit lunar, nu la trei luni. M-a pus să semnez că am luat la cunoștință, apoi mi-a cerut contractul de curent și cel de gaze, le-a făcut poză. L-am întrebat de ce, a zis că așa trebuie, că o să primesc prin poștă noul contract. Mi-a cerut și cartea de identitate, i-a făcut poză. L-am întrebat dacă nu îmi dă nimic la mână și mi-a lăsat oferta asta. După două săptămâni m-au sunat de la CEZ să mă întrebe dacă am schimbat furnizorul de curent. Le-am zis că nu, atunci am aflat că am fost păcălit. M-am dus la CEZ și am semnat din nou cu ei, mai erau acolo patru oameni păcăliți. Dacă mă întreba dacă vreau să schimb furnizorul, poate eram de acord, dar nu așa, să mă păcălească. Un escroc”, a spus gorjeanul. Acesta nu este hotărât dacă să depună sau nu plângere la poliție, dar speră să nu mai pățească și alții ca el.

O femeie din Târgu Jiu, pe care am găsit-o la sediul CEZ din Târgu Jiu, a pățit la fel. “Chiar am fost păcăliți. Acum o săptămână a venit un băiat la ușă, eu dormeam, că ieşisem din tură, iar soțul meu a răspuns. I-a spus să aducă o factură plătită cu o lună înainte, să facă un contract ca să vină facturile lunar, să nu mai vină regularizările la trei luni. Soțul a venit și m-a sculat din somn, dă-mi o factură, că a venit un băiat la ușă că trebuie făcut un alt contract pentru plătirea energiei. Am ieșit la băiat și i-am zis că noi am primit deja un contract prin poștă, dar a zis: nu, doamnă, că așa se fac acum contractele de energie, o să vină citirea pe fiecare lună. Cu asta l-a făcut pe soțul să semneze, fără să știm că ne păcălește. Acum am fost sunați de aici de la CEZ să venim să refacem contractul”, a povestit femeia, care a spus că va da declarații la poliție, dacă va fi întrebată.

Cei doi nu au depus plângere la poliţie.

Galerie foto



Vizualizări: 7,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: