Ce stoc de cărbune are CEO

Peste 700 de mii de tone de cărbune este stocul de care dispunea Complexul Energetic Oltenia, înainte de greva minerilor din cele două cariere de la Jilț, care s-a extins apoi în zona Motru. În ultimele luni, în producție s-a lucrat la foc continuu pentru a fi onorată cererea mare de energie.

Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, spunea înainte de grevă că nu vor fi probleme: „Stocul de cărbune, din Complexul Energetic Oltenia, este 754 de mii. Vorbim de stocurile totale. Din acestea, undeva în jur la 100 de mii sunt în cariere. Este un stoc bun ținând cont că în octombrie, noiembrie, am avut un program de producție de 5 grupuri și jumătate. În decembrie, a mers și cu 8 grupuri. Este principalul nostru obiectiv până la 1 martie când hotărârea Guvernului încetează. Suntem în valoarea din această hotărâre, dar cu mare efort pentru că se lucrează șapte din șapte în toate unitățile de producție”.

Cele câteva zile de grevă vor duce la diminuarea stocului, astfel că societatea este nevoită să găsească rapid soluții pentru a cădea la pace cu salariații. (A.A.)

Vizualizări: 3,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: