Grevă în carierele miniere din CE Oltenia

Protestele au început la Complexul Energetic Oltenia, după ce administrația a anunțat că nu are fonduri pentru majorări salariale. Minerii de la Jilț Nord, care au intrat vineri seara în schimbul al III-a, au refuzat să muncească. Sâmbătă dimineața, protestul s-a extins și la Cariera Jilț Sud, fiind în total peste 700 de mineri în grevă spontană. Gheorghe Dobrițanu, directorul Direcției Miniere, a încercat să îi convingă pe oameni să revină la lucru, dar fără succes.

Tensiune sporită este și în carierele din zona Motru, fiind și acolo mineri care vor să întrerupă lucrul. Protestatarii cer să vină ministrul Energiei, Anton Anton, pentru a-i spune problemele cu care se confruntă.

Cererea sindicatelor este acordarea unei majorări salariale de 45% și vouchere de vacanță, în timp ce oferta companiei este zero.

"SOLIDAR cu minerii din Jilț! Ministrul "bate vântul de ne-ndoaie" trebuie să vină de urgență în Gorj", a scris pe pagina de socializare Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

update: Conducerea Ministerului Energiei va avea luni discuții cu sindicatele și administrația CE Oltenia. Compania face apel la reluarea lucrului.

Vizualizări: 8,816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: