CEO reduce programul de lucru. „Facem economie”

Anul trecut s-a lucrat la foc continuu în carierele și termocentralele din Complexul Energetic Oltenia, pe toate activitățile, dar din acest an oficialii companiei își propun să facă economie. Așa au decis să cheme la program de 6-7 zile doar angajații care lucrează în producție și mentenanță. Directorii Complexului Energetic Oltenia susțin că, în acest fel, vor face economii la fondul de salarii, pentru că munca din weekend este mai scumpă.

În prima parte a acestui an, oficialii CEO au stabilit să nu se muncească șapte zile din șapte decât în producție și mentenanță, în carierele și termocentralele din Gorj. „Nu se mai lucrează sâmbăta și duminica în acest an sau cel puțin în primul semestru decât la activitatea de producție și mentenanță. Restul persoanelor din activitățile suport își vor îndeplini atribuțiile de serviciu în timpul programului de lucru, eventual un program prelungit în timpul săptămânii. Dacă se încheie luna într-o zi de joi sau vineri, abia de luni vom putea să începem calculul la salarii”, a transmis, la un post de televiziune, Sorin Olaru, directorul Direcției de Resurse Umane din cadrul companiei.

Olaru a ținut să sublinieze că noul program va aduce economii la salarii. Motivul? Compania nu va mai fi nevoită să plătească tuturor angajaților sporul pentru munca din weekend. „Sâmbăta și duminica se plătesc cu un spor și așa s-a convenit în primul semestru cel puțin. Doar activitatea de producție și mentenanță să lucreze. Activitatea din cariere și termocentrale se desfășoară normal sâmbăta și duminica. E 87,5% un spor pentru desfășurarea activității sâmbăta și duminica. Depinde și câți salariați vor fi afectați. Vor fi economii la fondul de salarii care vor ajunge, până la urmă, tot la angajați și, în special, la cei care își desfășoară activitatea în producție. Luna decembrie am lucrat continuu doar cu acele mici întreruperi de 1 ianuarie și în ziua de Crăciun. S-a muncit mai mult și de-asta s-a plătit mai mult. Și e normal să fie așa. Am plătit mai mult doar în activitatea de producție și mentenanță”, a mai adăugat directorul Sorin Olaru.

Vizualizări: 8,667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: