Ce străzi din Târgu Jiu vor fi refăcute anul acesta

Un număr de 13 străzi din Târgu Jiu vor fi reasfaltate anul acesta de primăria municipiului. Este vorba de cele mai degradate șosele, alese în urma unei expertize, spun reprezentanții primăriei. Administrația locală va cheltui circa 18 milioane de lei din bugetul local pentru refacerea lor dacă nu va reuși să obțină finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Administrația locală din Târgu Jiu și-a propus ca anul acesta să investească în refacerea mai multor străzi din municipiu. Vor fi reabilitate integral străzile: Lujerului, Nicolae Grigorescu, Griviței, Prahova, General Dragalina, Șișești, Dumbrava, Tudor Vladimirescu, 22 Decembrie (fost 8 Mai), 23 August, Mihail Sadoveanu, Minerilor și Mioriței. "Este vorba de o reabilitare integrală a acestor stărzi. Inclusiv canalizarea pluvială va fi refăcută, întreg sistemul carosabil, trotuarele, bordurile, mobilierul, stâlpișori, coșuri de gunoi, indicatoare rutiere. Am ales aceste străzi în funcție de gradul de uzură, de trafic, am făcut expertiză asupra fiecărei străzi", a declarat Raul Chiriac, șeful Serviciului Investiții din cadrul primăriei Târgu Jiu.
Cei de la primăriei speră să obțină fondurile necesare pentru refacerea străzilor prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). În caz contrar, au spus că le vor repara cu bani de la bugetul local.
Responsabilii din primăria Târgu Jiu au spus că în primăvară vor fi definitivate și lucrările din cartierul Debracader, unde a fost refăcut sistemul de canalizare. Administrația locală și-a propus să asfalteze și străzile din cartierul Narciselor, în zona unde au fost atribuite parcele pentru tineri în vederea construirii de locuințe. Străzile respective sunt balastate în prezent, iar rețelele de utilități, inclusiv rețeaua de gaze, au fost deja introduse.

Vizualizări: 4,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: