Mai puţine taxe pentru şoferi de la 1 februarie

Veşti bune pentru şoferi! Începând cu data de 1 februarie, se vor elimina timbrul de mediu şi taxele de înmatriculare. De asemenea, se vor elimina şi taxele de examinare pentru obţinerea permisului auto. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, dar şi pentru a se evita aglomeraţia de la ghişee, Serviciului de Înmatriculări şi Eliberări Permise Auto Gorj va pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument modern de rezervare online a serviciilor pe linie de înmatriculări şi radieri autovehicule.

Reprezentanţii Serviciului de Înmatriculări şi Eliberări Permise Auto Gorj se aşteaptă ca numărul posesorilor de maşini noi sau second-hand să crească, odată cu eliminarea taxelor de înmatriculare. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, dar şi pentru a se evita aglomeraţia de la ghişee, s-a spus la dispoziţia cetăţenilor un instrument modern de rezervare online a serviciilor pe linie de înmatriculări şi radieri autovehicule. „Începând cu data de 1 februarie va intra în intra în vigoare Legea nr. 1 din 6 ianuarie 2017, privind eliminarea timbrului de mediu. Ne-am gândit să venim în sprijinul solicitanţilor printr-un program de programare on line. Am şi dat în folosinţă acest program, deja sunt foarte multe persoane care l-au accesat. În cursul anului 2016, la nivelul judeţului Gorj au fost înmatriculate aproximativ 7200 de autovehicule, dar având în vedere eliminarea acestui timbru de mediu ne aşteptăm la un număr foarte mare de solicitanţi”, a declarat Ştefan Ţacu, şeful Serviciului de Înmatriculări şi Eliberări Permise Auto Gorj.
Şoferii nu mai sunt nevoiţi să achite taxa de înmatriculare, taxa pentru numere roşii sau pentru obţinere permis de conducere. În schimb, taxele de la Registrul Auto Român rămân aceleaşi, dar şi pentru eliberarea plăcuţelor de înmatriculare. „Tot de la 1 februarie se va elimina şi taxa de înmatriculare a autovehiculelor, până acum 60 de lei în cazul autoturismelor şi 145 de lei, în cazul autovehiculelor de tonaj; taxa de timbru, respectiv taxa de furnizare date, taxa de înmatriculare, respectiv 60 de lei, 280 de lei şi 84 de lei”, a precizat Ştefan Ţacu.

Vizualizări: 8,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: