Stau în buricul târgului, dar nu au canalizare

Cetățenii din municipiul Târgu Jiu care stau pe strada Panait Cerna sunt revoltați pe autoritățile locale. Oamenii spun că locuiesc într-o zonă aproape de centru și că au fose în gospodării pentru că primăria nu a realizat și pe strada lor rețeaua de canalizare. Mai mult, aceștia spun că strada este nepracticabilă atunci când plouă sau ninge, după ce a fost spartă și nu s-a mai intervenit pentru repararea părții carosabile.


Locuitorii de pe strada Panait Cerna spun că plătesc taxe mari dat fiind faptul că locuiesc într-o zonă centrală, însă nu beneficiază de confortul aferent. Nu au nici canalizare, iar străzile au fost sparte și nu au mai fost recondiționate. "Am făcut atâtea demersuri la primărie, am luat legătura cu primarul, cu directorul Ionescu și mi s-a promis și că se va face canalizare și că strada se asfaltează. Acum cinci ani au pus un strat de asfalt de 2 centimetri. Acum un an s-a spart strada, s-a introdus a doua oară conducta de gaze pentru că la câțiva ani se înlocuiște țeava și strada este de un an spartă", a spus Ion Călescu.
Locuitorii de pe această stradă spun că cele mai multe probleme le au atunci când plouă. "Se face mizerie când plouă, se face noroi. Canalizare nu există, n-a fost niciodată, nici nu știu când va face, dacă va face cineva cu bun simț, că și noi trăim în oraș, chiar aproape de centru. Toată apa se scurge în curte. Vecinul și-a făcut gard de cărămidă să nu mai intre apa la el. Am luat legătura cu primarul, dar acum a plecat la București", a explicat Ion Drăgoescu, un alt localnic.
Aurel Popescu, primarul interimar al municipiului, i-a asigurat pe locuitorii de pe acestă stradă că anul acesta vor începe lucrările de introducere a rețelei de canalizare. "Am stabilit ca înainte de refacerea finală să facem tot posibilul să le oferim și o altă utilitate care pe această stradă care se înfundă nu exista, mă refer la canalizare. Pentru anul 2017, Serviciul Investiții are în programul său introducerea și a acestei utilități", a declarat Aurel Popescu.

Vizualizări: 873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: