Ce tratament vor să-i aplice pesediştii ministrului Energiei

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, va beneficia de un tratament special de aici înainte. Este mesajul social-democratului Mihnea Costoiu, care spune că deciziile pe care Grigorescu le-a luat în ultima vreme sunt menite să închidă CE Oltenia. A făcut referire la cele patru cariere care ar urma să fie închise în următorii ani. Senatorul a spus că va aplica un tratament special ministrului Energiei până la finalul mandatului de parlamentar, până în noiembrie. "Dacă domnia sa va rămâne până în noiembrie. În ritmul în care pleacă miniștrii...", a spus ironic Costoiu. Acesta este şi rector al Politehnicii Bucureşti, calitate în care a semnat în martie un protocol de colaborare cu ministrul Grigorescu.

Senatorul de Gorj, Mihnea Costoiu, a spus că se străduieşte să nu spună "cuvinte foarte grele" legate de planurile actualilor guvernanţi în ceea ce priveşte CE Oltenia. Acesta a explicat că sistemul energetic naţional este în pericol şi că tehnocraţii dau dovadă de inconştienţă. Costoiu a vorbit de un tratament special pe care îl va aplica ministrului Victor Grigorescu, împreună cu colegii PSD din Parlament. "În orice caz, ministrul Energiei va avea un tratament absolut special de azi înainte. Am încercat o discuţie care să fie clarificatoare, iar domnia sa a schimbat tot ceea ce a promis și aici, și în fața noastră. În fiecare săptămână, până la finalul acestui mandat de senator, eu împreună cu colegii din partid am luat decizia ca ministrul Energiei să fie chemat pe subiectul Complexul Energetic Oltenia, în fiecare săptămână cu o temă punctuală. Săptămâna viitoare vor fi două dintre cariere cu explicațiile concrete pentru că avem informații suficiente de aici, motive suficiente pentru care nu trebuie să se închidă carierele, iar domnia sa a luat decizii pe care nimeni nu le înțelege. Domnia sa ne-a promis și mie, și nouă, că orice decizie asupra Complexului Energetic va fi discutată în primul rând cu autoritățile locale și cu aleșii gorjenilor, ceea ce nu s-a întâmplat absolut deloc", a declarat Mihnea Costoiu.
Parlamentarul a spus că știe nominal carierele care ar urma să fie închise însă nu a reușit să numească nici măcar una la insistenţele jurnaliștilor. Acesta a explicat că marți seară a avut o discuție cu directorii din CE Oltenia și că i-au cerut să nu individualizeze. A spus totuși despre cariera Roșia, care nu va fi închisă conform planului de redresare al companiei până în 2030, că a fost lăsată fără investiții, deși este o unitate rentabilă.
Senatorul a mai spus că ministrul Victor Grigorescu s-a opus modificării legii energiei, deși inițial a fost de acord. "Am trecut la solicitarea CE Oltenia acum două săptămâni o lege în Parlament care ajută complexul din plin. Domnia sa a zis că susține această lege. Pe ultima sută de metri, Guvernul a venit și a spus în Senat că nu mai susține legea. Au fost măsuri duble, mesaje duble pe care ministrul le-a dat în Parlament, cel puțin în fața noastră. I-am oferit în calitate de rector al Politehnicii suportul necesar tehnic, cu specialiști, astfel încât să putem fundamenta încă o dată și încă o dată strategia energetică a României și în această strategie, în orice variantă, este inclus Complexul Energetic Oltenia", a mai spus acesta.

Ponta: Șefii lui Grigorescu vor închiderea complexului
Și fostul premier al României, social-democratul Victor Ponta, a spus că se dorește închiderea CE Oltenia. A dat de înțeles că ministrul Energiei este coordonat de persoane influente din afara granițelor țării, însă nu a vrut să dea vreun nume. "Nu vrea domnul Grigorescu, șefii domnului Grigorescu vor, care sunt departe de România", a spus Victor Ponta, la evenimentul prin care PSD Gorj și-a lansat candidații la alegerile locale.
Ponta a mai spus și că, decât să fie disponibilizați 5000 de salariați ai CE Oltenia, "mai bine pleacă domnul ministru acasă".

Galerie foto


Vizualizări: 1,992

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: