Lupta împotriva cancerului în Gorj: Zilnic, circa 20 de pacienți fac ședințe de chimioterapie

Medicii din Secția Oncologie Medicală a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu se confruntă cu un număr semnificativ de pacienți. De la începutul anului și până în prezent, peste 1.800 de pacienți au fost internați, iar peste 700 de pacienți au beneficiat de spitalizarea de zi.

Cancerul rămâne una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume, cu milioane de vieți pierdute în fiecare an. Situația nu este diferită nici în județul Gorj, unde foarte mulţi oameni se confruntă cu această afecțiune, iar factorii de risc, cum ar fi consumul de tutun și alcool, dieta nesănătoasă și lipsa activității fizice, au o contribuție semnificativă la această problemă.

Zilnic, între 15 și 20 de pacienți trec prin ședințele de chimioterapie și monitorizare oncologică, cu ședințe care pot dura între 2 și 10 ore.

La Cabinetul de Oncologie din Ambulatoriul Integrat al Spitalului, peste 5.300 de pacienți au beneficiat de consultații de specialitate, rețete medicale gratuite și referate medicale în acest an. Cu un număr în continuă creștere de pacienți, specialiștii în oncologie lucrează neobosiți pentru a oferi tratament și susținere celor afectați de această boală.

În ultimul an, numărul pacienților a crescut considerabil, fapt care subliniază amploarea provocării. În 2022, 1.600 de pacienți au beneficiat de spitalizare continuă, iar alți 822 au fost tratați în regim de spitalizare de zi. În plus, 5164 de pacienți au căutat serviciile Cabinetului de Oncologie din Ambulatoriul Integrat în cursul anului trecut. 

Lupta împotriva cancerului nu este doar o misiune a personalului medical, ci și a întregii comunități. Educația despre prevenirea și depistarea cancerului, sprijinul pentru cei afectați și conștientizarea importanței stilurilor de viață sănătoase sunt aspecte esențiale pentru combaterea acestei boli grave.
 

Vizualizări: 736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: