Cea mai simplă rețetă pentru ardei iuţi bulgăreşti

Ardeii bulgăreşti, cum mai sunt cunoscuţi ardeii de toamnă, se pot conserva foarte uşor pentru iarnă. Fiecare gospodină trebuie să aibă în cămară cîteva borcane de ardei bulgăreşti în oţet, mai ales că nu necesită mult timp pentru preparare.

Reţeta de ardei bulgăreşti în oţet este una foarte simplă, fiind delicioasă și cel mai important, este fără conservanți.

Ingrediente:

– 1,5 kg ardei bulgăreşti

– 1 litru oţet de vin alb

– 2,100 Litri apă

– 2 linguri cu vârf sare de murături grunjoasă

– câteva crenguţe de cimbru

– caţivia căţei de usturoi

– boabe de piper

– 2 linguri rase de zahăr( pentru cine doreşte)

– 4-5 frunze de dafin

– boabe de muştar( cine doreşte)

Mod de preparare: Se spală bine ardei şi de aşează în borcan. Se curăţă usturoiul şi se tale felii. Se pune în borcan printre ardei. Cimbrul se pune tot printre ardei.

Separat, într-o cratiţă se pune la fiert apă împreună cu sarea, oţetul, zahărul, piperul boabe şi frunzele de dafin. Când începe să fiarbă se ia de pe foc şi se lasă să se răcească puţin. Când ajunge la temperatura optimă se toarnă peste ardei, se capsează borcanul, se înveleşte într-o pătură groasă şi se lasă să se răcească treptat.

Când s-a răcit complet se poate depozita în cămară. Se pot folosi aceleaşi ingrediente fără să se fiarbă şi ardeii se vor conserva foarte bine.

Vizualizări: 3,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: