Clătite umplute cu brânză dulce şi stafide

Clătitele umplute cu brânză dulce și stafide sunt delicioase și merită să fie încercate. Se prepară foarte uşor şi sunt bune şi pentru cei care sunt la dietă sau nu agreează umpluturile prea dulci.

Clătitele umplute cu brânză dulce și stafide sunt o alternativă foarte sățioasă la tradiționalele clătite cu dulceață sau gem.

Ingrediente pentru 20 de clătite cu brânză dulce și stafide:

    500g brânză dulce

    125g smântână

    3 pliculețe zahăr vanilat

    2 linguri miere

    3 linguri zahăr tos (opțional)

    100g stafide

    1 linguriță esență de rom

Reţeta pentru clătite este cea clasică, de aceea este important să ştiţi cum se pregătește umplutura de brânză cu stafide cu care se vor umple clătitele.

Pentru a umple aproximativ 20 de clătite, aveţi nevoie de  500g brânză dulce pe care o amestecaţi cu 100g de stafide care au stat 2 ore în apă rece și 1 linguriță de esență de rom. Peste brânză și stafide adăugaţi 1 borcan mic de smântână (125g), 3 pliculețe de zahăr vanilinat și 2 linguri de miere. Dacă vreți să faceți umplutura mai dulce puteți pune mai multă miere, sau puteți adăuga și 3 linguri de zahăr tos. Brânza dulce se amestecă bine cu restul de ingrediente și apoi este gata să fie folosită ca umplutură pentru clătite.

Pe fiecare clătită se întind 2 linguri nu foarte pline cu umplutură de brânză dulce cu stafide, apoi se rulează clătita.

Vizualizări: 833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: