Cedează trei sferturi din avere pentru a scăpa de justiție

Hussein Salem, om de afaceri și aliat al fostului președinte egiptean Hosni Mubarak, și familia sa au renunțat la 75% din averea lor în cadrul unei înțelegeri care le va permite să revină în Egipt fără a fi urmăriți în justiție, a anunțat unul dintre avocații lui Salem.

Salem a fost arestat în 2011, în baza unui mandat de arestare internațional, în Spania, unde a fugit după revolta care a durat 18 zile și a pus capăt regimului Mubarak, ce dura de 30 de ani.

O instanță egipteană l-a condamnat în contumacie la șapte ani de închisoare și amenzi însumând peste 4 miliarde de dolari în 2011, după ce l-a declarat vinovat pentru spălare de bani. Ulterior, el a fost condamnat pentru fapte de corupție, iar în 2014 a scăpat de acuzațiile referitoare la exporturi de gaze către Israel.

Autoritatea privind câștigurile ilicite din Egipt a recuperat 5,3 miliarde de lire egiptene (596,85 milioane de dolari) — inclusiv sub formă de terenuri și hoteluri — în cadrul acordului de reconciliere cu familia Salem, potrivit postului public de televiziune de la Cairo. (A.P.)

Vizualizări: 742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: