De ce e bine să porți bijuterii de argint

Foarte multe persoane apreciază bijuteriile din argint pentru frumusețea lor. Dar nu multe știu că acestea au și o mulțime de efecte benefice asupra organismului.

Se spune că argintul este metalul ce conduce energia lunii, luna fiind astrul care are un impact foarte mare asupra stării de spirit a oamenilor, datorită apropierii sale de Pământ. Astfel, cei care poartă argint sunt direct influențați de energia lunii care contribuie la întărirea emoțiilor, trezește abilitățile intuitive, absoarbe emoțiile negative, calmează nervozitatea și sensibilitatea.

Argintul are efecte remarcabile asupra stării de spirit iar purtarea argintului întăreşte emoţiile, activează intuiţia, stimulează activitatea cerebrală şi absoarbe energia negativă. Mai mult, bijuteriile din argint pot contribui la calmarea stărilor de nervozitate excesivă, reducerea stresului, a iritabilității, sensibilității și a durerilor de cap;

De asemenea, argintul încetineşte procesul de îmbătrânire pentru că ionii de argint au un puternic efect imunomodulator, fiind tot mai utilizat în industria cosmetică dar contribuie la scăderea tensiunii arteriale şi normalizează activitatea inimii.

Argintul vindecă rănile şi este foarte eficient în cazul infecţiilor, în Egiptul Antic fiind utilizat ca antibiotic natural. Era considerat şi mai valoros decât aurul. Înainte de a fi descoperite antibioticele, chirurgii suturau rănile pacienţilor cu fire din argint. De asemenea, argintul este cel mai eficient tratament de eliminare a germenilor şi de vindecare în cazul unor arsuri severe, deoarece eliberează spontan ioni negativi, cu acţiune germicidă.

Nu în ultimul rând argintul intensifică efectele benefice ale pietrelor preţioase, De aceea, bijuteriile de argint sunt făcute prin îmbinarea cu pietre preţioase sau semipreţioase.

Vizualizări: 1,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: