Cel mai bun arbitru român, operat de urgenţă după ce a suferit un infarct

Ovidiu Hațegan, cel mai important arbitru român al momentului, a fost operat de urgență la Timișoara după ce a suferit un infarct. Arbitrul este internat la Institutul de Cardiologie Pădurea Verde de la Timișoara.

Revenit din Arabia Saudită, unde a arbitrat câteva meciuri, Ovidiu Haţegan se pregătea pentru meciurile de Liga 1 dar și cele din competițiile europene. Acesta a simţit o durere în piept după un antrenament şi s-a prezentat la medic. „În timpul antrenamentului a simțit o durere în piept. Cum este medic de profesie, și-a dat seama de simptome și a urcat în mașină, mergând singur la spital. A ajuns în cele din urmă la Pădurea Verde, la Timișoara, și în urma unui EKG i s-a spus că are ceva venă înfundată. I-a fost montat un stent”, a spus  o persoană apropiată arbitrului Ovidiu Hațegan pentru publicația Special Arad.

În acest moment, Ovidiu Hațegan este internat la Timișoara și din informațiile oferite de medici se simte bine după ce a fost operat şi i s-a montat un stent.

Medicii au stabilit că arbitrul a suferit un infarct și imediat l-au introdus în procedură de urgență pentru montarea unui stent. „Domnul Hațegan a ajuns de urgență în cursul nopții, adus cu ambulanța de la Arad într-o stare gravă. Suntem singurul institut din vest-ul României care tratează infarctul miocardic acut prin mijloace intervenționale. A fost introdus de urgență în sală, am constatat că are o arteră înfundată și, în concluzie, i s-a pus un stent. Starea lui este stabilă, continuăm să îi facem investigații suplimentare și în acest fel vom ști și ce se va întâmpla în continuare cu cariera dânsului. Este stabil, comunică, e conștient, e foarte bine. Îndrăznesc să spun că ar fi apt să se plimbe și să stea de vorbă cu noi aici” , a declarat Luca Constantin Tudor, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Nu se știe dacă arbitrul arădean va mai putea continua cariera de arbitru, el fiind unul de Top 5 în Europa, cu șanse foarte mari de a face parte din echipa arbitrilor europeni delegați la Campionatul Mondial din Qatar și cu șanse de a conduce o finală de cupă europeană.

Ovidiu Haţegan s-a aflat acum zece zile la centru la partida Lyon – FC Porto (1-1), în returul optimilor Europa League. Haţegan i-a avut alături pe asistenţii Mircea Grigoriu şi Sebastian Gheorghe, al patrulea oficial fiind italianul Fabio Maresca.

Vizualizări: 348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: