Cel mai în vârstă model din lume, la 92 de ani, pe coperta Vogue!

La vârsta de 92 de ani, Carmen Dell’Orefice este cel mai în vârstă model din lume aflat în activitate. Anul trecut, la vârsta de 92 de ani, Carmen Dell’Orefice a apărut din nou pe coperta Vogue Cehia, care a prezentat-o drept cel mai în vârstă model din lume.

A fost descoperită într-un autobuz, pe când avea doar 13 ani, și lucrează și astăzi, la vârsta de 92 de ani, Carmen Dell’Orefice fiind cunoscută drept cel mai în vârstă model în activitate din industria modei.

Primul contact al lui Carmen Dell’Orefice cu lumea modei a fost un eșec. După ce a fost abordată de soția fotografului Herman Landschoff, în timp ce mergea cu autobuzul la ora de balet, Dell’Orefice a făcut mai multe fotografii test, însă acestea nu au avut mare efect. Totuși, lucrurile au început să meargă destul de repede bine și doi ani mai târziu, pe când avea 15 ani, a apărut pentru prima dată pe coperta revistei Vogue, după ce a devenit modelul preferat al fotografului Erwin Blumenfeld.

La vârsta de 92 de ani, Carmen Dell’Orefice a apărut din nou pe coperta Vogue Cehia, care a prezentat-o drept cel mai în vârstă model din lume.

Născută la New York, Carmen a crescut doar cu mama ei și nu a avut o copilărie ușoară. Familia s-a confruntat cu probleme financiare, iar Carmen își amintește că la primele ședințe foto era atât de subnutrită încât fotografii îi umpleau golurile din rochii cu șervețele. Spune că nici măcar nu aveau telefon în casă, așa că atunci când a pozat pentru Vogue, revista a trimis un curier să o cheme la ședința foto.

În primii ani, cariera de modeling nu-i aducea venituri suficiente pentru a susține familia, așa că ea și mama ei au făcut și croitorie. În plan personal, Carmen nu a dus-o foarte bine. S-a căsătorit cu Bill Miles la începutul anilor 1950, un bărbat care i-a exploatat cariera și a pus stăpânire pe toți banii pe care i-a câștigat. Au divorțat după câțiva ani, după care s-a recăsătorit cu fotograful Richard Heimann, care a părăsit-o după ce ea a decis să se retragă din modeling, în 1958. Având o situație financiară precară, Carmen s-a întors la modeling în 1978 și în scurt timp a început să aibă din nou succes. Deși putea să se retragă liniștită la pensie, a rămas în activitate până în prezent, spunând că munca îi menține tonusul și forma excelentă de care se bucură.

În 2019, Alice Pang, care avea 96 de ani, a fost desemnată cel mai în vârstă model din Asia. Însă Alice doar a cochetat cu acest domeniu începând cu vârsta de 93 de ani, în timp ce Carmen a activat în industrie decenii la rând, astfel că ea își merită pe deplin titlul de cel mai în vârstă model din lume.

Galerie foto

Vizualizări: 2,398

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: