Cel mai tânăr campion la box este din Bumbeşti Jiu

Rezultat excepţional pentru un elev de clasa a VIII-a din Bumbeşti Jiu. Andrei Musteţ a devenit campion naţional la box, secţiunea cadeţi, iar antrenorii trag nădejde că va face parte din lotul naţional al României la campionatele europene de box, de luna viitoare, de la Râmnicu Vâlcea.

Andrei Musteţ a reuşit performanţa de a deveni campion naţional la box la doar 14 ani. Antrenorii săi, Leontina şi Ninel Geică, spun că tânărul a reuşit să se impună într-o competiţie la care au participat 136 de pugilişti din ţară. „Clubul Pandurii Târgu Jiu a participat cu Andrei Musteţ la categoria 56 de kilograme, pregătit de antrenorii emeriţi Leontina şi Ninel Geică. Andrei Musteţi a câştigat prin abandon în repriza a doua din primul meci. În semifinale a câştigat tot prin abandon, dar în prima repriză, iar în finală a câştigat clar la puncte, învingându-l pe Darius Cristea de la Clubul Sportiv Hundedoara”, a declarat Ninel Geică, antrenor de box.

Andrei este elev în clasa a VIII-a la şcoala generală din Bumbeşti Jiu. Antrenorii speră ca tânărul să facă parte din lotul naţional al României şi să participe la Campionatele europene de cadeţi din luna iulie, ce vor avea loc în oraşul Râmnicu Vâlcea. „Sunt cel mai tânăr campion al boxului gorjean datorită unicului meu antrenor care îmi este și mentor în același timp și părinte spiritual”, a fost mesajul tânărului campion pentru antrenorul său.

Campionatul Naţional de Box Cadeţi a avut loc în perioada 2-7 mai în oraşul Brezoi din judeţul Vîlcea.

Vizualizări: 2,471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: