Cele mai mari provocări pe care le are un șofer începător trecut de 35 de ani

Datorită mentalității în special, tinerilor le vine mult mai ușor să facă față provocărilor, cum e și absolvirea școlii de șoferi care e un pas măreț către viața de adult. Deținerea carnetului de conducere devine tot mai mult o necesitate dat fiind faptul că acest lucru facilitează mobilitatea, cu atât mai mult în orașele mari și aglomerate.

Așa că și cei adulți, chiar cei care trec de frumoasa vârstă de 35 ani și care par stăpâni pe sine indiferent de situație, au în vedere obținerea permisului de conducere tot mai des și se regăsesc pe lista persoanelor aflate în așteptare pentru examenul auto a celor de la dprciv. Însă, această misiune nu pare să fie deloc simplu de dus la bun sfârșit pentru unii.

De ce poate fi dificil pentru o persoană trecută de 35 ani să dea de permis

Sunt mai multe motive pentru care cei aflați la finalul generației Y au reticențe privind permisul de conducere, chiar dacă acesta e un lucru necesar. La o astfel de vârstă, cei mai mulți au deja un loc de muncă și un program încărcat, o familie, iar obligațiile și responsabilitățile sunt semnificative. Acestea se reflectă asupra stilului de viață, cât și a capacității lor de memorare și asupra adaptabilității la stres.

Astfel, multora li se pare a fi mult prea târziu ca după această vârstă să dea de carnet, să invete Codul Rutier și să învețe acele indicații de circulație care se regăsesc prezente în cadrul testelor auto dprciv. Capacitatea de concentrare și răbdarea scad semnificativ, oamenii devenind tot mai anxioși, în special femeile care adesea sunt mai sensibile când vine vorba de situații stresante ce apar în trafic.

Care este rata de promovare a generației Y în luarea permisului de conducere în 2023?

La prima vedere nu pare nimic dificil sau imposibil când vine vorba de obținerea permisului de conducere indiferent de vârsta la care examenul se susține, mai ales din prisma celor care l-au luat deja. Însă este perfect normal ca unii să exceleze la partea teoretică și alții mai cu seamă la cea practică.

Dat fiind faptul că adulții trecuți de vârsta de 30 ani tind să fie mai implicați și mai perseverenți în atingerea țelurilor proprii și tratează provocările cu mai mult simț de răspundere, putem anticipa că și rata de promovabilitate a celor care se vor înscrie în anul 2024 va fi una semnificativă. Bineînțeles, unii vor claca și vor trebui să susțină proba teoretică sau a traseului de mai multe ori, dar cu puțin curaj și îndrăzneală, permisul de conducere poate fi obținut ușor.

Care sunt cele mai importate informații care trebuie cunoscute ca șofer începător

Multe se vor regasi in chestionarele auto. După 35 ani informațiile trebuie prezentate cât mai clar și concis celor care susțin probele în vederea obținerii permisului de conducere.

Astfel, www.i-drpciv.ro recomandă alegerea unei mașini fiabile, ușor de înțeles atât pe partea mecanică, cât și din punct de vedere tehnic, pe care să se efectueze cât mai multă practică.

La început, după ce s-a obținut calificativul “admis”, preferabil e condusul pe distanțe scurte și prin cât mai multe condiții de vreme sau trafic. Un plus de încredere îl oferă și instructorul ales în timpul școlii căruia i se pot solicita mai multe ședințe de condus contra cost, ori mai multe informații referitor la fixarea cunoștințelor teoretice care sunt dificil de înțeles.

Totodată, viteza cu care se conduce în primele zile ar trebui să fie moderată, dar nu cu mult sub limitele legale admise. Dacă este posibil, ocolirea străzilor aglomerate și efectuarea de practică la condus în timpul liber va contribui la creșterea capacității de control asupra mașinii, iar șoferii începători vor căpăta ulterior mai multă încredere în ei și se vor transforma în șoferi profesioniști.

Vizualizări: 1,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: