Cele șase decizii luate de sindicatele și administrația din CE Oltenia

Comisia mixtă administrație – sindicate din Complexul Energetic Oltenia a luat marți mai multe decizii de interes pentru cei circa 13.500 de salariați. Federația Univers a dat publicității un comunicat cu privire la cele negociate.

Cea mai importantă decizie se referă la distribuirea rezervei la fondul de salarii către salariați, câte 350 de lei brut de fiecare. Banii vor fi dați până la 28 decembrie, iar în ianuarie va fi distribuită economia rezultată în luna decembrie.

O altă decizie se referă la convocarea comisiei mixte în data de 17 ianuarie anul viitor, când se va discuta majorarea adaosului lunar de la 250 lei la 400 lei și constituirea unui fond de promovare-avansare ce se va acorda in mod nediscriminatoriu la nivelul fiecărei exploatări sau sucursale.

A treia problemă discutată în comisia mixtă este modificarea planului de restructurare pentru anul viitor, astfel încât numărul de concedieri colective să fie redus de la 750 la 200.

Sindicatele și administrația au mai stabilit ca negocierea viitorului Contract Colectiv de Muncă să înceapă pe 15 ianuarie. Sindicatele au mai obținut promisiunea ca în bugetul de anul viitor să fie prinse sume mai mari pentru investiții si mentenanță.

În fine, ultima decizie este legată de plata orelor suplimentare. „Am stabilit ca din rezerva rezultată din suma alocată pentru rectificarea fondului de salarii, pentru plata orelor suplimentare, se vor plăti orele lucrate şi necompensate cu timp liber până la 01.12.2017, in limita maximă a 80 ore/salariat”, se arată în comunicatul Federației Univers.

Vizualizări: 2,009

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: