Economia la fondul de salarii, împărţită salariaţilor CE Oltenia. Armonizarea lefurilor, la anu’!

Economia la fondul de salarii va fi împărţită în mod egal salariaţilor Complexului Energetic Oltenia. Fiecare angajat va primi în decembrie câte 350 de lei brut, urmând ca diferenţa, într-un cuantum mai mic, să fie dată în ianuarie, atunci când se va cunoaşte economia la 12 luni. Acel fond pentru creşterea salariilor mici nu a mai fost creat, însă discuţiile pe această temă vor fi reluate de administraţie şi sindicate la mijlocul lunii ianuarie.

Sindicatele şi administraţia CE Oltenia s-au întrunit marţi, 19 decembrie, pentru a purta discuţii pe seama repartizării economiei la fondul de salarii. Discuţiile au durat mai bine de patru ore şi s-au concretizat într-un acord semnat de ambele părţi. Documentul prevede ca întreaga rezervă la fondul de salarii să fie distribuită în mod egal salariaţilor. O parte din bani, adică 350 lei brut, îi vor primi între Crăciun şi Revelion, iar restul la chenzina a II-a a lunii decembrie, adică undeva la mijlocul lunii ianuarie. Sindicaliştii estimează că fiecare salariat va mai primi atunci câte 100 de lei din această economie la fondul de salarii.

 Federaţia Univers: Suntem mulţumiţi

Sindicaliştii din Federaţia „Univers” s-au arătat încântaţi de ce au obţinut pentru salariaţi. „Am stabilit ca în data de 17 ianuarie să ne întâlnim din nou şi să stabilim concret ce sumă vom aloca pentru anul 2018 pentru creşterea salariilor, armonizare, avansare-promovare, se va crea un fond. Îl vom crea în luna ianuarie, când închidem şi luna decembrie, nu puteam să împărţim acum. Acum economia se va împărţi la toată lumea la fel şi creăm fondul acesta din bugetul anului 2018. Banii îi avem. Sunt cei 24 de milioane care au venit pe suplimentare şi putem consuma din ei. Federaţia «Univers» este mulţumită de această comisie mixtă, urmând ca în luna ianuarie să ne aplecăm asupra comisiei de negociere”, a declarat Adrian Marciuc, vicepreşedintele Federaţiei Univers.

 Pîrvulescu: Nu sunt mulţumit în totalitate

Sindicaliştii din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) şi-ar fi dorit ca măcar o parte din salariile mici să fi fost crescute din sumele  economisite la fondul de salarii. „Nu sunt mulţumit în totalitate pentru că din punctul meu de vedere se puteau face încă de anul acesta anumite corecţii”, a comentat Dumitru Pîrvulescu, preşedeninte FNME.  

Sindicalistul a explicat de ce nu s-a putut constitui acel fond pentru armonizarea salariilor. „Gândiţi-vă cât ar dura până fac actele adiţionale, până ar fi înregistrate în REVISAL. Oricum se va întâmpla, am trecut ca în prima parte a lunii ianuarie să ne întâlnim şi să începem negocierile la Contract. Ne-a bulversat şi nărozia aceasta cu introducerea taxelor de la angajator la angajat. De exemplu, că de la 1 ianuarie foarte mulţi vor avea clasa 16, care corespunde la 1900 lei. Şi atunci, artificial, se duc toţi oamenii cu cei 25% pe nivel de salarizare, în condiţiile în care în buzunar au mai puţin”, a explicat liderul FNME. 

Vizualizări: 2,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: