Veşti proaste despre programul Start Up Nation

Firmele care s-au calificat pentru ajutoarele nerambursabile de maximum 200.000 de lei în programul Start Up Nation 2017 și au optat pentru credite-punte se confruntă cu anumite blocaje în obținerea banilor pentru implementarea investițiilor, din cauza unei lentori la nivelul Fondului Român de Contragarantare, a acuzat, marți, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, inițiatorul programului de finanțare.

„Se pare că sunt probleme la Fondul de contragarantare, unde se întârzie cu aprobarea dosarelor foarte multor întreprinzători în programul Start Up Nation. De la bănci, dosarele pleacă într-un ritm acceptabil, la Fondul Național de Garantare lucrurile funcționează, dar la Fondul de contragarantare, care a intrat și el în acestă sferă a programului România Start Up Nation, lucrurile sunt aproape grave”, a spus Jianu, într-o conferință de presă.

Potrivit președintelui Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Fondul de contragarantare a rezolvat numai 32 de dosare, în condițiile în care Fondul Național de Garantare a soluționat 500 de dosare. (A.A.)

Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: