Centru de evaluare a pacienților Covid la Spitalul Județean

Pacienţii care nu vor avea forme severe de COVID-19 vor primi tratament în ambulatoriu. Persoanele infectate, indiferent dacă sunt asigurate sau nu, vor fi tratate gratuit în centre de evaluare Covid. Se dorește astfel evitarea supraaglomerării secțiilor de spital.

Unul dintre centrele de evaluare și tratare a pacienților COVID din Gorj va fi deschis la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

Centrul va funcționa în clădirea de la Pasarelă, în regim de spitalizare de zi, adică program de funcționare în două ture, de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00.

„Aici, pacienții pozitivi la coronavirus, cu forme ușoare și medii, vor beneficia de evaluare, investigații medicale specifice, tratament, dar și de posibilitatea administrării anticorpilor monoclonali, conform protocoalelor medicale în vigoare”, a anunțat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

În perioada imediat următoare, reprezentanții SJU Târgu Jiu vor înainta Direcției de Sănătate Publică Gorj documentele necesare pentru obținerea avizului epidemiologic de înființare a Centrului de Evaluare.

Vizualizări: 883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: