Primul medic din Gorj care s-a vaccinat anti-Covid - FOTO

Prima persoană care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus în judeţul Gorj a fost directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Constantin Dinu.

"Nu a fost deloc dureros, avem încredere în acest vaccin. Cred că în momentul ăsta, pe lângă carantină, este singura variantă pentru o viaţă normală. Eu am avut încredere deplină în acest vaccin şi nu cred că putem contesta noi studiile făcute până la acest moment. Ce-i drept, aşa este, vaccinul este inventat de puţin timp şi de aceea şi colegii noştri au unele semne de întrebare şi oarece lipsă de încredere", a spus medicul  Dinu.

Dintre cei 1.330 de salariaţi ai Spitalului Județean Târgu Jiu, doar 600 s-au înscris pentru vaccinare. „Din cele 600 de persoane care s-au programat pentru vaccinare, sunt 120 de medici înscrişi pe listă. Săptămâna aceasta sunt programate în jur de 300-350 de persoane care să fie vaccinate", a declarat Dumitru Vienescu, managerul spitalului.

Judeţul Gorj a primit, luni dimineaţa, 975 de doze de vaccin anti-COVID-19, care au fost distribuite către cele opt centre de vaccinare constituite la nivelul spitalelor. Ele reprezintă necesarul estimat, pentru primele 5 zile ale campaniei de vaccinare, în baza programărilor efectuate pe platformă.

„Vaccinarea împotriva Covid-19 se realizează în trei etape, după cum urmează: etapa 1 - persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătate și social; etapa 2- populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și etapa 3- populația generală. Astăzi a început vaccinarea lucrătorilor din domeniile sănătate și social. Vom informa opinia publică imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil și pentru celelalte două grupe populaționale”, a informat Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Vizualizări: 4,843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: