Prefectul Iacobescu, înaintea valului 5: Locuri vor fi în spitale. Problema e câte!

Spitalele din județul Gorj au început să fie pregătite pentru valul 5 al pandemiei de coronavirus. Săptămâna viitoare, managerii vor fi verificați dacă și-au făcut treaba. Noutatea este că spitalul din Novaci nu va mai primi bolnavi de Covid pentru că va intra în reabilitare și pacienții vor fi direcționați către alte unități medicale. Întrebat dacă vor fi suficiente locuri pentru acești bolnavi, prefectul Marcel Iacobescu a surprins cu răspunsul: “Locuri vor fi. Problema e câte!”.

Prefectul a adăugat că sunt dotări noi la spitale în ultima perioadă și acestea vor fi de folos în fața următorului val de îmbolnăviri, prognozat de epidemiologi. „Specialiștii spun că valurile vor fi mai intense, dar și de scurtă durată. Oricât te-ai pregăti, nu poți să prevezi ce se întâmplă. Poți să fii foarte pregătit, poți să nu fi pregătit deloc. Pentru valul 5, spitalele au început să se pregătească. Au mai fost făcute niște dotări, a fost cumpărată aparatură, cumpărate paturi de ATI, saltele, aparate în secțiile Radiologie”, a anunțat prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu.

Toate spitalele vor fi verificate, săptămâna viitoare, de pompieri, inspectori de sănătate publică și reprezentanți ai Prefecturii. De această dată, spitalul din Novaci va fi scos din rețeaua de unități medicale unde vor fi tratați bolnavii de Covid.

„O comisie compusă din reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai ISU și DSP vor face controale în toate spitalele din județ să vadă modul cum a fost pregătit acest val 5. Spitalul din Novaci intră într-un proces de reabilitare. Bolnavii care erau direcționați către spitalul de la Novaci vor fi direcționați către alte spitale. Cele mai apropiate sunt Târgu-Cărbunești și Sadu. Locuri vor fi în spitale. Problema e câte”, a încheiat prefectul Marcel Iacobescu, la Radio Infinit.

Vârful valului 5 al pandemiei va veni mult mai devreme și va fi mult mai înalt decât se preconiza până acum, a afirmat medicul Octavian Jurma. La 1 februarie am putea avea până la 25.000 de infectări noi pe zi, a mai spus acesta. 

Vizualizări: 525

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: