Centru la Rânca pentru brigada NATO de la Craiova

Cazarma din stațiunea Rânca, aflată la 1.650 de metri altitudine, ar putea deveni centru de instrucție și odihnă  pentru personalul din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est Craiova.

Ministerul Apărării vrea să demoleze clădirile din vechea cazarmă, aflate acum în stare avansată de degradare, şi să construiască mai multe pavilioane care vor găzdui de la sală polivalentă de sport, la săli de recreere, săli de pregătire, utilităţi şi căi de acces.

Investiția se ridică la 74 de milioane de lei, se arată într-un proiect de hotărâre de guvern, lansat luni în dezbatere publică.

Locaţia poate îndeplini cerinţele de instrucţie în teren muntos şi de odihnă pentru personalul multinaţional din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est Craiova, se arată în Nota de fundamentare a proiectului.

În cazarmă se află 10 clădiri, construite între anii 1970 - 1983.

„Proiectul de investiție imobiliară constă în executarea unor construcții noi, cu dotările și echipamentele aferente deservirii acestora (dormitor, bloc alimentar și sală de mese, corp de pază, punct de control acces, sală de sport), precum şi căile de acces - drumuri, platforme, alei betonate şi/sau asfaltate, parcare pentru 50 de camioane, dar şi reţelele de utilităţi aferente”, arată Ministerul Apărării.

Investiţia la cazarma 2698 de la Rânca se va face în 17 luni şi se ridică la aproape 74 de milioane de lei. Banii vor fi asiguraţi de la bugetul de stat.

Brigada Multinațională Sud-Est, situată la Craiova, are misiunea de a asigura cadrul de instruire a structurilor subordonate și a structurilor afiliate pentru exerciții, precum și comanda și controlul unei operații NATO de tip Articol 5 – Apărare colectivă, pentru a contribui la securitatea teritorială și a populației pe flancul de sud-est al Alianței.

Vizualizări: 1,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: