Centrul Cultural din Crasna, modernizat cu fonduri europene

Centrul Cultural din Crasna va intra într-un proces complex de reabilitare. Asta pentru că autorităţile locale au reuşit să obţină finanţare europeană, printr-un proiect depus la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, la sfârşitul anului trecut. Odată cu renovarea, va fi făcută o recompartimentare a clădirii. Pe lângă sala de spectacole, în aceeaşi incintă va funcţiona şi biblioteca, urmând a fi amenajat şi un muzeu al satului. Primarul Aurel Vamvu vrea ca anul viitor să aloce mai mulţi bani pentru activitatea culturală a comunei.

Modernizarea Centrului Cultural Crasna este încă un proiect cu care autorităţile locale se pot lăuda. „Spre bucuria noastră, unul dintre puţinele proiecte aprobate pe Gorj, în sesiunea octombrie-noiembrie, este modernizarea Centrului Cultural Crasna. Odată cu modernizarea vom obţine toate autorizaţiile pentru desfăşurarea spectacolelor şi vom putea avea o activitate culturală bogată”, a declarat Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna.
Proiectul de modernizare vizează o recompartimentare a clădirii. „Va fi o sală de spectacole foarte mare, cu intrări stânga-dreapta pentru artişti. La intrarea principală, în partea dreaptă va fi biblioteca, iar în stânga va fi amenajat muzeul satului. Va fi dărâmat actualul acoperiş, va fi realizată o structură nouă din ţiglă, nu din tablă, aşa cum am avut noi posibilitatea în urmă 8-10 ani. Vor fi realizate fose ecologice, toalete moderne, deci e vorba de o reabilitare integrală”, a precizat Aurel Vamvu.

Se reia activitatea culturală
Potrivit edilului local, începând de anul viitor se va acorda o atenţie mult mai mare activităţii culturale. „Pe programul integrat 322, prin care am realizat canalizarea, asfaltarea şi extinderea reţelei de apă, avem achiziţionate costume populare pentru ansamblurile artistice şi toată aparatura necesară pentru sala de spectacole”, a declarat Vamvu.
Autorităţile locale vor să reînfiinţeze ansamblurile folclorice. „Avem două ansambluri folclorice, dar, din păcate, în ultimul an, am lăsat activitatea culturală în plan secund, din cauza lipsei fondurilor. În anul 2017, vrem să alocăm bani pentru reluarea activităţii culturale şi sportive. Anul acesta, am participat doar la o singură competiţie regională, cu echipa de oină, nu am avut resurse financiare ca să putem continua activitatea”, a precizat primarul comunei Crasna.

Vizualizări: 327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: