Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj împlinește 56 de ani

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj împlinește 56 de ani de la înființare, iar miercuri, 28 februarie 2024, începând cu ora 12:00, la sala „Florin Isuf”, va fi organizat un eveniment în cinstea acestei aniversări.


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj este un aşezământ cultural de rang judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Gorj.

Centrul are ca obiect de activitate cunoaşterea, păstrarea şi valorificarea tradiţiilor şi valorilor culturale în contextul dezvoltării naţionale. Rolul său ca instituţie publică de cultură este acela de conservare, cercetare, protejare, transmitere, promovare şi punere în valoare a culturii
tradiţionale şi a patrimoniului cultural imaterial, precum şi de valorizare a creaţiei artistice contemporane a judeţului.


La data de 1 martie 1968 a fost înființată Casa de Creație Gorj, iar în 1971 denumirea instituției culturale a fost schimbată în Centrul Județean al Creației Populare Gorj. Din 1990, această instituție poartă numele de CJCPCT Gorj. În acești ani au fost efectuate nenumărate cercetări etnofolclorice, culegeri de folclor și studii de specialitate, filme documentare, expoziții de artă populară, plastică, fotografică și au fost editate cărți importante.

”Aniversăm 56 de ani de existență cu vernisarea expoziției de pictură “Ritmuri Cromatice”, semnată de Manuela Deaconu, artist plastic, cu experiență în domeniu. Curatorul expoziției, cunoscutul fotograf Teodor Dădălău a ales pentru dumneavoastră unele dintre cele mai frumoase picturi semnate de artista din Râmnicu Vâlcea. Manuela Deaconu este absolventă a Universității “Spiru Haret” din București și a Școlii Populare de Arte din Râmnicu Vâlcea, clasa profesor Sergiu Plop. În prezent este studentă la Facultatea de Teologie Ortodoxă, arte
plastice, anul II, specializarea pictură și sculptură din Craiova. Pictorița va fi prezentă la Târgu Jiu, împreună cu alți oameni de cultură  la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea”, transmit reprezentanții instituției.

Galerie foto



Vizualizări: 537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: