Centrul medical din Mătăsari, reabilitat. Când va fi deschis!

Centrul de sănătate din comuna gorjeană Mătăsari ar putea fi redeschis chiar vara aceasta. Autorităţile locale au demarat un amplu program de reparaţii în interiorul clădirii, lucrările fiind în curs de finalizare. Pentru redeschiderea centrului medical mai este nevoie de avizul Ministerului Sănătăţii și al autorităților din Motru, dat fiind faptul că va fi o aripă a spitalului motrean.

Centrul de Sănătate Mătăsari a funcţionat până acum câțiva ani la intrarea în localitate, în imediata vecinătate a sediului actual al EMC Jilț. Cum în clădire nu s-a mai desfăşurat activitate multă vreme, administraţia locală din Mătăsari a alocat fondurile necesare pentru recondiţionarea încăperilor, dat fiind faptul că a iniţiat demersurile pentru reactivarea centrului de sănătate.

O firmă din Târgu Jiu se ocupă de reabilitarea clădirii. ”Lucrările sunt aproape de finalizare. Cred că săptămâna aceasta se încheie. Investiția s-a realizat din bugetul local și a constat în reabilitarea clădirii la interior. Au fost realizate grupuri sociale pentru bărbați și femei, pardoseala a fost schimbată, se aplică linoleum. Tencuiala la interior a fost dată jos până la cărămidă și s-a înlocuit. Băile sunt cu gresie, faianță, refăcute de la zero. Instalaţia electrică a fost înlocuită toată, iar la cea termică s-au făcut numai modificări. Și canalizarea a fost reabilitată”, a declarat Irinel Rasoveanu, inspector în cadrul primăriei Mătăsari.

Cum va deveni o aripă a Spitalului Municipal Motru, așa cum a fost și în trecut, discuţiile de principiu au fost ca centrul de sănătate de la Mătăsari să dispună de 10 paturi. Conducerea unităţii medicale din Motru spune că pentru redeschiderea centrului de la Mătăsari este nevoie de niște avize. ”Întâi ne trebuie aprobarea Consiliului Local, nu spitalul ia decizia aceasta. Din câte știu, primăria Mătăsari a cerut aprobarea Consiliului Local Motru. Acesta este primul pas. Orice modificare de structură la spital trebuie să fie avizată și aprobată de Consiliul Local după care se fac demersuri la Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică. Mai durează un pic”, a explicat Alin Efrim, managerul Spitalului Municipal Motru.

Vizualizări: 2,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: