Şcoala ”Ion Popescu Voiteşti” din Bălăneşti, modernizată cu bani europeni

Cei aproape 100 de elevi ai Şcolii Gimnaziale ”Ioan Popescu Voiteşti” din comuna gorjeană Bălăneşti vor studia în condiţii mai bune. Administraţia locală a depus spre finanţare din fonduri de la Uniunea Europeană un proiect privind reabilitarea, modernizarea şi dotarea unităţii de învăţământ. Investiţia prevede şi înfiinţarea unei săli de sport.

La Școala Gimnazială ”Ion Popescu Voitești” studiază 95 de elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. Proiectul depus spre finanțare din fonduri europene de administraţia locală are o valoare de 2.7 milioane de lei şi prevede reabilitarea, modernizarea și dotarea unității de învăţământ.

Prin realizarea acestei investiții, autoritățile locale doresc să ofere cele mai bune condiții de studiu pentru copiii din Bălănești. ”Am depus proiectul la începutul lunii iulie. Școala va fi reabilitată în totalitate, atât la interior, cât și la exterior. Vor fi schimbate ușile, ferestrele, pardoselile. Sălile de clasă vor fi modernizare și vor fi asigurate dotările necesare, tabele electronice, băncuțe, scaune, laptop-uri, monitoare, tot ceea ce trebuie pentru ca elevii din Bălănești să aibă aceleași condiții ca și la oraș. M-aș bucura dacă vom obține finanțarea. Urmează ca documentația să fie verificată de ADRSV Oltenia, care se ocupă cu finanțarea acestor proiecte”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.

Proiectul prevede inclusiv înfiinţarea unei săli de sport, prima de la nivel de localitate, care va fi dotată cu porţi de fotbal, instalaţie coș de baschet, stâlpi și fileu de volei/tenis, mingi, spaliere, bănci şi plase de atenuare a impactului. Vor mai fi efectuate și lucrări de amenajare a aleilor și de refacere a împrejmuirii unităţii de învăţământ. Aceasta ar fi cea de-a patra investiție pe fonduri europene realizată de primăria Bălănești. ”Am luat toate avizele necesare. A fost o muncă grea, de vreo 3 săptămâni, până am reușit să facem documentaţia. Sperăm să obținem și finanțarea. Dacă nu vom reuși pe fonduri europene, vom ataca pe fonduri guvernamentale sau alte fonduri unde cu siguranţă statul acordă bani pentru dezvoltarea și creșterea condițiilor copiilor din mediul rural. Școala arată bine așa cum este în prezent, dar era necesară dotarea sălilor de curs. Dacă se poate să fie și mai bine, de ce nu?”, a mai spus primarul comunei Bălănești.

Vizualizări: 664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: