Turburea: Grădiniţă modernă, cabinet medical, gaze în toată comuna

Grădiniţă ultramodernă, cabinet medical la şcoală și gaze în toată comuna! Sunt proiectele demarate de primarul Ion Bîrcă din Turburea care anunță că, în trei ani, va schimba faţa comunei pe care o conduce. Edilul a mai obţinut fonduri europene și pentru o groapă pentru gunoiul de grajd.

Unele proiecte au fost demarate deja, însă nu este timp suficient să fie și finalizate până în iarnă. „În două luni, vor introduce o rețea de canalizare de încă 14 kilometri în comuna Turburea. Avem școlile în atenție. Vom construi o grădiniţă la Poiana, pe fonduri europene. Valoarea proiectului este de 10 miliarde de lei vechi. Mai avem reabilitarea școlii de la Poiana, unde se lucrează acum. Mai dotăm centrul de permanenţă din Șipot. Acesta funcționează de la ora 15.00 până dimineața și în weekend și în zilele de sărbătoare funcționează non-stop. Vom mai dota un cabinet medical pentru elevii de la școala din Turburea”, a transmis primarul din Turburea.

Un proiect important este cel prin care, la Turburea, se va construi o groapă de gunoi de grajd. Totul, cu bani europeni. „În ceea ce privește groapa de gunoi de grajd, pe fonduri europene, vreo 15 miliarde de lei vechi. Aceasta este în licitație pentru că fermierii nu vor mai putea primi subvenții până nu au un contract cu o asemenea groapă de gunoi. Am făcut acest lucru pentru ca oamenii să ducă și gunoiul acolo și să primească și subvenţia de la APIA. Suntem foarte puține primării care am accesat acest proiect. Doar eu și domnul primar Cosmin Pigui, de la Peștișani, ne-am omorât pe aceste proiecte din Gorj. Acum vorbim de proiecte care se întind pe trei ani”, a mai explicat Bîrcă.

Vizualizări: 3,012

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: