Centrul social din Motru, transformat în locuințe pentru tineri

Zeci de locuințe vor fi acordate tinerilor din Motru în perioada următoare. Cel puțin asta își dorește primarul Cosmin Morega. Edilul spune că vrea să schimbe destinația unui centru social, acolo unde există 60 de garsoniere confort 1.

În centrul social nu sunt beneficiari, însă își desfășoară activitatea circa 10 angajați. Primarul spune că sunt costuri mari cu întreținerea spațiului, dar și cu plata personalului. Prin această inițiativă, edilul vrea să aducă și bani la bugetul local.

Cele 60 de garsoniere vor fi închiriate, iar suma pe care un tânăr o scoate din buzunar nu va fi mai mare de 200 de lei. ”În 2020, am spus ca tinerii să aibă locuințe. Pe lângă cele 30 de garsoniere și apartamente la care lucrăm, voi propune Consiliului Local schimbarea destinației centrului social, acolo unde avem peste 60 de garsoniere confort 1. Primăria achită în fiecare lună circa 50-60 de mii de lei pentru unul, doi sau niciun beneficiar. Nu este normal ca acele miliarde să fie cheltuite în acest mod. Avem peste 200 de cereri pentru locuințe, iar asta ar rezolva o problemă pentru localitate. De asemenea, ar fi și un venit pentru bugetul local. O chirie este de 200 de lei lunar”, a spus primarul din  Motru.

În privința personalului care lucrează la centrul social, edilul spune că oamenii pot participa la concursurile pe care primăria le va avea în viitor. ” Vom găsi o variantă pentru personal și să participe la concursurile pe care le vom organiza, tocmai pentru a nu rămâne fără un loc de muncă. Nu au nicio vină oamenii, dar suma este destul de mare să ținem centrul așa”, a mai declarat Morega.

Un alt cost destul de important îl constituie și padocul din oraș, mai spune Morega.  

Vizualizări: 2,586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: