CEO are restanţe la primăria Roşia de Amaradia

Înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia a bulversat pur şi simplu primăriile din punct de vedere financiar. După ce primarul din Negomir a anunţat că se confruntă cu probleme privind încasarea impozitelor pe venituri de la noua companie energetică, vineri, primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a precizat că CEO are restanţe la aceste plăţi de trei luni. Din acest motiv, asistenţii persoanelor cu handicap nu şi-au mai primit banii de două luni.

Aproape toate primăriile din judeţ pe raza cărora Complexul Energetic Oltenia desfăşoară activitate minieră au de suferit din cauza restanţelor pe care compania le înregistrează la cotele din impozitele pe venituri. Este şi cazul primăriei Roşia de Amaradia care nu a mai primit aceste cote încă de la înfiinţarea noii entităţi energetice. „Noi trebuie să primim lunar în jur de 300 de milioane lei vechi dar au restanţe de trei luni, circa 900 de milioane avem de recuperat. Am purtat discuţii, dar au motivat că nu au avut ştampile, că a durat până s-a organizat aceste divizii. Cert este că până anul acesta, primăriile nu au trecut niciodată prin această situaţie. Mie unul îmi vine să nu mai vin aici, atât de prost merge treaba, nu avem bani pentru nimic”, a declarat primarul Liviu Cotojman.

În Roşia de Amaradia sunt 350 de persoane care lucrează în minerit şi care aduc bani la bugetul primăriei.

BANI

Sunt şi cazuri fericite de primării care au bani pentru că şefii din minerit şi energie şi-au achitat obligaţiile financiare. Un exemplu în acest caz este primăria Urdari care a încasat recent un miliard de la CEO pentru aceste cote. În Urdari locuiesc 780 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia. „Faţă de noi şi-au achitat obligaţiile financiare, ne-au dat un miliard aşa că am putu face faţă plăţii salariilor şi a asistenţilor sociali”, a precizat Mihai Calotă, primarul din Urdari.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: