CEO încă așteaptă după credit. Împrumutul e garantat de stat

Așteptare tot mai lungă pentru oficialii Complexului Energetic Oltenia. Contractul prin care compania își dorește să parafeze un împrumut în valoare de 500 de milioane de lei încă nu a fost semnat. Un eșec ar duce compania pe drumul insolvenței pentru că ar fi aspru sancționată pentru fiecare certificat de dioxid de carbon pe care nu îl va cumpăra până la sfârșitul lunii aprilie.

De altfel, finalul lunii aprilie este termen limită pentru CEO. Trebuie să aibă achiziționate toate cele 13 milioane de certificate de CO2 de care are nevoie. În caz contrar, riscă amenzi: câte 100 de euro pentru fiecare certificat lipsă. Compania nu are banii necesari acestei achiziții, așa că a solicitat bani băncilor. În ciuda faptului că au fost mai multe instituții bancare dispuse să acorde împrumutul, până acum nu s-a concretizat nimic.

“Împrumutul e garantat de Guvernul român și sigur se va lua. Nimeni nu-și permite să nu plătească acele certificate. Fiecare certificat neachiziționat până la 30 aprilie înseamnă amendă de 100 de euro. Gândiți-vă să nu achiziționăm un milion de certificate ce înseamnă. Mai poți să o duci mai departe?”, s-a întrebat, la Tele3, președintele FNME, Dumitru Pârvulescu.

75% din împrumut garantează statul, iar diferența este garantată de companie.

Vizualizări: 1,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: