Când primesc minerii adaosul obținut după grevă

Minerii ar putea primi mai mulți bani la salariu de la sfârșitul acestei luni. Sindicatele negociază cu administrația ca o parte din adaosul obținut după greva generală din această iarnă să se regăsească în prima chenzină, ce va fi virată în conturile salariaților la sfârșitul acestei luni. Restul va fi încasat la începutul lunii aprilie.

1000 de lei brut, adică un câștig net de 585 lei. Atât vor primi, în plus, din această lună salariații din producție. Liderii de sindicat au anunțat că sunt discuții cu administrația Complexului Energetic Oltenia astfel încât o parte din acest adaos să se regăsească în salariul pe care îl vor încasa angajații la finalul lunii martie. “Conform actului adițional, acești bani se dau începând cu 1 martie. Deci chenzina a doua a lunii martie va cuprinde acești bani. Va fi o discuție în Comisia Mixtă în care sigur vom găsi înțelegere ca parte din acești bani să se dea și la chenzina I. În perioada 25 – 28 martie, când se va lua chenzina I a lunii martie, posibil, parte din acești bani să fie în acea suplimentare de avans, iar diferența se va da la chenzina a doua care este între 10 și 15 aprilie”, a explicat, la Tele3, Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

De asemenea, în luna aprilie, toți angajații companiei vor beneficia de prime de Paște. “Trebuie să primească drepturile contractuale. Cei 600 de lei - tichete cadou pentru combustibil. Vor primi și cei 1.100 de lei - tichete cadou de Paște”, a mai transmis Pârvulescu.

Vizualizări: 7,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: