De ce au refuzat sindicatele asigurările de sănătate propuse de Boza

Liderul Federației Naționale Mine Energie a explicat de ce nu au fost de acord sindicatele cu asigurările de sănătate propuse de managerul Sorin Boza, în urmă cu doi ani. În contextul în care au loc tot mai multe tragedii la locul de muncă, Dumitru Pârvulescu a explicat că banii pentru asigurările de sănătate ar fi fost luați tot din veniturile, și-așa mici, ale oamenilor.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a declarat că sindicatelor li s-a propus încheierea unor asigurări de sănătate, dar au refuzat. Președintele FNME a explicat situația. A precizat că banii ar fi fost luați tot din buzunarele oamenilor, iar, în 2017, când a venit această propunere, plusul obținut la salariu era extrem de mic.

„Adevăruri spuse pe jumătate. Se întâmpla în 2017, în primul an de mandat al domnului Boza. Veneam după 4 ani în care salariații aveau doar salarii diminuate și drepturi conexe pierdute. În 2017, trebuia să negociem un contract și eram obligați să nu mărim salariile pentru că era 2016 pe pierdere. Am găsit varianta de a mări bonusurile și ce ar fi însemnat, din acel plus destul de mic după ani de zile, parte din el să-l fi luat și să-l fi dat pe acele asigurări de sănătate? Banii, tot ăia erau! În loc să ia salariatul ajutoare de boală incurabilă sau alte boli grave, nu le mai lua și lua acele asigurări”, a transmis, la Tele3, Dumitru Pârvulescu.

Vizualizări: 3,501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: